17.2 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Francuska najavila nove cene voznih karata od 1 evro

Ako planirate da ovo leto putujete Evropom sa ograničenim budžetom, stižu dobre visti iz Francuske. Ova zemlja je najavila snižene cene voznih karata koje će biti u prodaju već narednih dana

Francuska uvodi fiksne i jeftine cene voznih karata, koje se već nalaze u prodaju i koštaju 1 evro. Snižene cene voznih karata imaju za cilj popularizaciju putovanja vozom, koje vlasti opisuju kao jednostavno i praktično.

U prvoj akciji koja je završena 15. jula prodato je čak 200.000 karata za voz po fiksnoj ceni od 19 evra. Iako je ta akcija završena, i važila je za sve linije prevoznika Intercitésa, stiže nova, navodi Euronews.

Do 27. avgusta mnoge eTER (regionalne ekspresne) usluge vozova u obalnoj regiji Hauts-de-France koštaju samo 1 evro. Karte su dostupne su za korištenje svim danima, uključujući praznike i vikende. Sniženje je finansiralo državno regionalno veće, a ideja je bila da se pomogne turistima i meštanima da uštede novac.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Francuska takođe pokreće druge programe za smanjenje cena karata za voz. Ministarstvo saobraćaja se nada da će do sledećeg leta uvesti jedinstvenu propusnicu za mlade. Propusnica će važiti za sav javni prevoz uključujući Intercités vozove, TER vozove i autobuse.

Sličan slučaj je zabeležen i u Nemačkoj. Ova zemlja je uvela jedinstvenu kartu od 49 evra mesečno za sve prevoze u celoj zemlji. Ova karta je validna za prevoz autobusima, tramvajima i vozovima. Tokom leta je probno uvedena karta od 9 evra mesečno, a nova “Deutschlandticket” košta 49 evra mesečno ili oko 1.60 evra po danu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -