18.9 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Restorani u Barseloni ne žele solo goste

Svi ugostiteljski objekti u Barseloni žele da povećaju profit, i to rade na jedan neuobičajen i pomalo bezobziran način. Oni praktično odbijaju goste, odnosno ne žele da služe solo goste u korist većih turističkih grupa, kako bi im to bilo isplativije

Sto za jednog? U Barseloni? Neće moći, bar ne trenutno. Restorani u Barseloni ne žele solo goste, a lokalno stanovništvo je sve više frustrirano restoranima koji žele da povećaju profit od turista tokom aktuelne letnje sezone.

Solo putnici koji posećuju Barselonu uskoro bi mogli ostati bez obroka jer su određeni restorani zabranili da takvi gosti dolaze, navodi Euronews.

Spoljne terase i bašte su neverovatno popularne tokom proleća i leta kad milioni turista dolaze u grad. Međutim, to je loša vest za solo goste jer su ugostitelji počeli da ih odbijaju u korist većih grupa koje donose više novca.

Španski dnevni list El Pais navodi da konobari imaju u takvim situacijama izgovor kao da su popunjeni ili jednostavno nedozvoljavaju gostima koji su sami da uopšte dobiju mesto. Ako i dobiju, neprijatan i hladan doček su postali praksa. Vrlo često dobiju mesto pored toaleta, kuhinje ili čak u unustrašnjiosti po ćoškovima.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Međutim, takva praksa nije zaobišla ni lokalno stanovništvo. Oni zbog toga negoduju, i samo je pitanje kada će zbog takve odluke ugostitelji imati probleme. Čak i ako dobiju mesto, njima porudžbine kasne, često stignu i pogrešne, hrana bude hladna i slično.

Zašto restorani u Barseloni ne žele solo goste?

Razlog za zabranu samostalnih večera je čisto finansijske prirode. Stolovi sa grupama verovatno će potrošiti više nego neko ko sedi sam. Grupe turista takođe troše više novca od lokalnog stanovništva.

Kako temperature počinju da rastu u proleće, stanovnici su prisiljeni da se prilagođavaju rasporedu turista. To toliko daleko odlazi, da mnogi objekti odbijaju da posluže goste recimo kafom nakon 12 sati, sa izgovorom da je to vreme za aperitiv pre ručka.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -