18.6 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Ana Frank burger i Hitler pomfrit

Restoran brze hrane u Argentini je uklonio određena jela sa svog menija, njihova neukusna šala je naišla na gnev javnosti. Tema holokausta i stradanja nije nešto što treba da se zloupotrebljava, posebno kako bi se zaradio novac

Restoran brze hrane Honky Donky u Rafaeli u Argentini je ukinuo svoj Ana Frank burger i Hitler pomfrit nakon oštre reakcije lokalne jevrejske zajednice. Restoran je jedan od svoja četiri hamburgera nazvao po jevrejskoj devojci koja je vodila dnevnik o progonu svoje porodice od strane nacista tokom okupacije u Holandiji 1942. godine. O pomfritu ne treba ništa ni govoriti.

Međutim, restoran je otišao predaleko i sa ostalim specijalitetima koje priprema. Među ostalim vrstama pomfrita i kormpirića u ponudi su još Benito, Gengis i Mao, nazvani po italijanskom fašističkom vođi, mongolskom osvajaču i kineskom komunističkom diktatoru. Ime Džingis-kana nije čak ni napisano kako treba…

Restoran više neće nuditi jela sa temom holokausta, uz izvinjenje javnosti zbog neukusne marketinške kampanje. Burger Ana Frank preimenovan je u čast Ane Bolen, druge supruge engleskog kralja Henrija VIII pre nego što joj je odrubljena glava, navodi Euronews.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Vlasnik restoran je rekao da će uskoro izbaciti nove hamburgere i krompiriće nazvane po pozitivnijim osobama. To će od sada biti ličnosti kao što su Gandi, Majka Tereza, Martin Luter ili Dalaj Lama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -