18.7 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Virtuelni obilazak Hrvatske

Hrvatska turistička zajednica je napravila novu platformu preko koje korisnici imaju mogućnost da putem interneta virtuelno posete destinacije na kojim nisu bili do sada. Od sada, čak 63 virtuelnih tura je dostupno u tehnologiji VR 360 za posetu

Nova platforma Virtuelne šetnje koje je napravila HTZ nudi obilazak svih većih i poznatijih sadržaja i destinacija u Hrvatskoj. Virtuelni obilazak Hrvatske putem VR 360 tehnologije nudi jedinstveno putovanje koje započinje i završava se na istom mestu, u fotelji ili na kauču.

Na zvaničnoj internet stranici HTZ-a je objavljeno 63 virtualnih šetnji u tehnologiji VR 360, a obilazak je dostupan na četiri jezika, na hrvatskom, engleskom, nemačkom i italijanskom jeziku. Radi se o platformi koja korisnicima omogućava obilazak i interaktivno delovanje u 360 stepeni okruženju. To u velikoj meri obogaćuje istraživanje destinacija, okolnih mesta i lokaliteta u posebnom visokokvalitetnom virtualnom iskustvu.

Ovakvi sistemi i njihova upotreba u promovisanju omogućavaju korisnicima da dožive destinacije kroz potpuno novi proces i doživljaj. Korisnicima platforme je na kreativan način olakšano istraživanje destinacija i način informisanja, navode iz HTZ-a.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

VR platforma je dostupna i na novoj Explore Croatia mobilnoj aplikaciji koja je zamišljena kao dodatni alat i kao pomoć u istraživanju najboljih turističkih atrakcija, kulturno-istorijskih lokacija i netaknutih prirodnih lepota. Poseban akcenat je stavljen na tri sastavne faze putovanja. To su planiranje, iskustvo i deljenje sadržaja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -