18.7 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Slovenija, omiljena destinacija digitalnih nomada

Slovenija je sve češće na samom vrhu liste destinacija koju biraju digitalni nomadi. Ona ne samo da nudi odlične uslove za „rad na daljinu“, već i umetničko okruženje, veličanstvenu prirodu i pristupačne vrhunske domaće proizvode. Med, rakija, domaći sir, brz internet i relativno pristojni troškovi života pozivaju punike da dođu i dožive tradicionalno slovenačko gostoprimstvo

Slovenija je danas omiljena destinacija digitalnih nomada, i nudi sve što takav putnik i radnik želi od starog evropskog grada. Fascinantna istorija, bogata tradicija umetnosti i muzike i primamljiva lokalna kuhinja dovoljni su razlozi da se ova zemlja poseti, navodi u reportaži Euronews.

Slovenija je raj za avanture na otvorenom

Slovenija ima i izlaz na more, pa je moguće i raditi na plažama plavog Jadrana. Pored toga, tu je i kontinentalni deo, sa planinama i ruralnim krajevima, sa brojnim predivnim rekama i jezerima, pa vam aktivnosti neće nedostajati. Slovenija je možda i najpoznatija po sadržajima koje nudi, aktivnom odmoru i spoju aktivnosti i luksuza u prirodi.

Ljubljana je spoj drevnog i modernog

Ljubljana je poznata kao grad za znatiželjne i avanturiste. Grad je riznica uzbudljivih tajni i prirodnih radosti, ponosna zelena prestonica Slovenije koja uvek rado dočekuje sve putnike željne kulture, umetnosti i zabave. Ljubljana je posebno dobro poznata po velikim zelenim površinama koje pružaju opuštenu atmosferu.

Veliko srce Slovenije krase pre svega šarena istorija i prirodna baština. U autentičnom šarmu Ljubljane najviše uživaju putnici koji se iznova vraćaju. Raznolikost gradskog života i odlična gastronoska scena samo su deo zbog sadržaja zbog kojih se turisti vraćaju u Ljubljanu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Ljubljana je najfinija mešavina arhitekture koja je i simbol i duša grada, tu se susreće drevno i moderno, ruralno i urbano. Zbog svog položaja istorijskih trgovačkih putova širom Evrope, Ljubljana je apsorbovala kulturne uticaje sa svih strana kontinenta. A s lokalnim stanovništvom koje dobro govori engleski, nemački, francuski, španski i italijanski, komunikacija je laka.

Slovenija čuva tradiciju

Slovenački način života spaja tradiciju i moderno na poseban i šarmantan način. Na primer, mnogi meštani još uvek čuvaju domaće životinje, prave žestoka pića i vina i sami prave svoje prehrambene proizvode. Od jaja do mesa, sve je organsko i domaće, po čemu su Slovenci možda i najpoznatiji.

Slovenija pršti od kreativnosti

Grad ima puno galerija i muzeja, uključujući Narodnu galeriju, dom najpotpunije zbirke slovenačke umetnosti u zemlji i Gradski muzej Ljubljane. Pored Ljubljane, tu su i ostali gradovi u Sloveniji, sa najrazličitijim umetničkim postavkama i artefaktima. Tu je recimo Cerkno, grad u čijoj se blizini nalazi i pećina Divje Babe, gde je pronađen najstariji muzički intrument na svetu.

Slovenija nudi visok životni standard

Životni standard u Sloveniji za prosečnog čoveka je vrlo dobar. Iako se primanja možda ne mogu uporediti sa onima u drugim većim evropskim državama, a porezi su relativno visoki, stanarina, hrana i drugi troškovi života su relativno niski.

Iako Slovenija trenutno nema program viza za digitalne nomade, deo je Evropske unije. To znači da građani EEA i EU mogu raditi na daljinu u zemlji tri meseca bez ograničenja, nakon čega jednostavno mogu da prijave svoj boravak.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -