20.7 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Ostrvo Vis, holivudska Grčka

Malo ostrvo Vis je idealno za odmor, poznato je kod nas kao destinacija za kvalitetan i miran odmor. Međutim, u svetu je poznato i kao alternativa skupljim grčkim ostrvima, bar kad je filmska industrija u pitanju. Jeftinije je, do njega se brže stiže, a lepota samog ostrva neće nikog ostaviti ravnodušnim

Grčka ostrva se nalaze među najpopularnijim destinacijama za odmor na svetu, što znači da su takođe vrlo skupa i da na njima ima jako puno turista. Tu na scenu dolaze manje poznate destinacije kod Evropljana, kao što je ostrvo Vis u Hrvatskoj.

Vis je tek relativno nedavno postao prava turistička destinacija za odmor. Upravo tu turisti imaju jedinstveno iskustvo odmora, jer ostrvo nudi više za manje novca i nema masovnog turizma. Nalazi se u Srednjoj Dalmaciji i deo je splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskoj. Vis je poznat po svojoj lepoti, kristalno čistom moru, prelepim plažama i bogatoj istoriji.

Nekada je tu bila vojna baza, zbog čega je bilo odsečeno od sveta od 1950-ih do 1989. godine. Danas priča potpuno dugačija. Čitavo ostrvo je prava turistička meka, sa svim sadržajima boljim čak i nego što nude Grci. Do ostrva se stiže trajektom, i prema poslednjem popisu stanovništva tamo živi nešto manje od 4.000 stanovnika.

U svetu je Vis nedavno postao izuzetno popularan jer je tu upravo sniman film Mamma Mia 2, umesto na grčkim ostrvima Skopelos ili Skijatos, koji su bili lokacije u prvom delu filma, navodi The Sun. To samo potvrđuje koliko je Vis lepa i sadržajna destinacija, koja će tek u narednim godinama pokazati sav svoj potencijal.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Danas je Vis popularna turistička destinacija, posebno među turistima koji traže miran odmor, prelepe pejzaže, ukusnu hranu i autentično iskustvo jadranskog života. Ostrvo takođe nudi mogućnosti za različite aktivnosti na otvorenom, kao što su ronjenje, planinarenje i istraživanje starih utvrđenja i spomenika.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -