19.9 C
Belgrade
ponedeljak, maj 27, 2024

Ulaz u Veneciju koštaće pet evra

Svi turisti koji žele da posete ovaj grad će morati da rezervišu ulaznicu unapred i plate svoj ulazak u grad u zavisnosti od toga koliko dugo planiraju da ostanu. Za sada se zna da će iduće godine jednodnevni izleti u Veneciju koštati pet evra po osobi po danu

Od početka sledeće godine, svako ko bude došao u Veneciju na jednondnevni izlet biće u obavezi da plati ulaznicu u grad, saopštilo je gradsko veće. Ulaz u istorijsko jezgro, tj u Veneciju koštaće turiste 5 evra.

Venecija će od sledeće godine postati prvi grad u kom će se plaćati ulaz preko pristupa koji se nalaze na glavnim tačkama istorijskog jezgra. Svaki turista koji želi da uđe u grad će pre toga morati da rezerviše ulaznicu. Ove mere su trebale da budu na snazi već ove godine, ali će zbog globalnih dešavanja i krize u svetu sačekati sledeću godinu.

Venecija je prvi grad na svetu koji će naplaćivati ulaz između 3 i 10 eura, u zavisnosti od dana boravka i broja ljudi koji ga posećuje. Ulaz neće plaćati stanovnici regije Veneto i deca mlađa od šest godina. Kazna za turiste koji ne plate ulaz iznosiće do 300 evra.

Naplata ulaznica i prethodna rezervacija nema za cilj ograničavanje broja turista u istorijskom centru grada. Cilj ove akcije je podsticanje posetilaca da Veneciju posećuju u manje popularno doba godine kad će cena rezervacije biti manja.

Upravo zbog toga, turistima koji dolaze na jednodnevne izlete biće ponuđene i zamene za rezervacije. Turisti će moći da ih zamene ili dobiju popust za ulaznice u muzeje. Datum stupanja na snagu novog sistema biće objavljen narednih nedelja.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Rezervacija ulaska u grad će se vršiti putem aplikacije ili internet stranice. Tom prilikom se dobija a QR kod koji će se koristiti za ulaz i prolazak kroz grad.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -