20.8 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Predstavljanje Kvarnera na festivalu Taste the Mediterranean 2023

Turistička zajednica Kvarnera je učestvovala na prestižnom festivalu mediteranske kuhinje Taste the Mediterranean koji se od 4. do 8. oktobra održao u Splitu

Taste the Mediterranean 2023 je jedinstvena gastronomsko-kulturna manifestacija koja za cilj ima promociju mediteranske kulture, tradicije i proizvoda. Ovogodišnja manifestacija je okupila više od 30 svetski poznatih šefova. TZ Kvarnera je predstavila svoju ponudu, imajući u vidu da ovaj region postaje evropska regija gastronomije 2026. godine.

Ovogodišnji počasni gost bila je čuvena kolumbijska šefica Leonor Espinosa, dobitnica nagrade za najbolju šeficu sveta 2022. godine. Među najpoznatijim šefovima, Kvarner je predstavljao poznati kvarnerski šef Nenad Kukurin, pionir slow-food pokreta u Hrvatskoj i osvajač Trofeja šefa moderne tradicionalne kuhinje Gault&Millau Croatia 2023.

TZ Kvarnera je takođe učestvovala u panel raspravi na temu “Transformacije u hospitality industriji, kako ostati relevantan u svetu koji se rapidno menja – najveći izazovi i budućnost HoReCa sektora. Iskustva različitih zemalja”.

Na panelu je predstavljen razvoj brenda kvarnerske gastronomije u celosti. Panel je ujedno bio i odlična prilika za još jedno predstavljanje kandidature Kvarnera kao Evropske regije gastronomije u 2026. godini.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -