17.5 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Pica sa ananasom podelila Italiju

Svako ko je kročio u Italiju zna da postoje nepisana pravila kojih se morate pridržavati, a sva najvažnija se vrte oko hrane. Jedno od takvih vezano je i za picu, oko koje su Italijani vrlo rezervisani, jer pica predstavlja najboljeg ambasadora te zemlje u svetu. A šta ako je ambasador odlučio da promeni strane i zaigra za drugi tim?

Prema pisanju mnogih medija, ova 2024. godina bi mogla doneti dosta promena u Italiji. Zahvaljujući Đinu Sorbilju, poznatom napuljskom pica majstoru, to će se pre svega videti u italijanskom klasiku, pici. Njegov novi specijalitet je, na zgražavanje javnosti, pica sa ananasom, i on je spreman da svoju kreaciju brani do kraja!

Sorbiljova kreacija pod nazivom Margherita con Ananas košta 7 evra, i nije američka  varijanta Havajske pice. U pitanju je pizza bianca, lišena sloja paradajza, filovana sa najmanje tri vrste sira i sa dva puta kuvanim ananasom za karamelizovani osećaj.

Margherita con Ananas predstavlja borbu protiv predrasuda vezanih za hranu, izjavio je majstor. Upravo zato je u istorijskom središtu Napulja sa 3.000 godina dugom tradicijom pripremanja hrane on plasirao svoj proizvod.

Priprema ide ovako: ananas se peče u peći, ohladi, zatim se na testo dodaje dimljena provola (lokalni kravlji sir iz Kampanije). Dodaje se i ekstra devičansko maslinovo ulje i sveži bosiljak pre nego što pica ode na pečenje. Nakon izlaska iz peći, dodaju se dve vrste dimljenog sira cacioricotta. U pitanju su koziji sa Sardinije i bivola iz obližnjeg područja Cilento.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Ukusan ili ne, ananas na pici je anatema za većinu Italijana, a njegova pica svetogrđe. Dok se jedni slažu da je to nedopustivo, drugi predlažu da se proba, i da se ne osuđuje na početku. Ostaje da se vidi šta će javno mnjenje reći, ali čini nam se da će tvrdoglavost Italijana i ovog puta pobediti, neće se oni tako lako odreći svog identiteta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -