21.1 C
Belgrade
utorak, april 30, 2024

Odlična turistička predsezona na Kvarneru

U januaru i februaru je na području Kvarnera ostvareno čak 80.000 turističkih dolazaka i 265.000 turističkih noćenja. Taj rezultat je ne samo bolji od prošle godine, već je bolji i od rekordne 2019. godine, poslednje dobre godine za turizam

Na Kvarneru je ostvaren novi turistički rekord, broj noćenja u januaru i februaru prestigao je i 2023. i 2019. godinu. Ukupno posmatrano, ostvareno je 265.000 noćenja i 80.000 turističkih dolazaka, što je porast od 47% u noćenjima i 43% u dolascima ako upoređujemo sa 2019. godinom.

Početak godine je odličan pokazatelj kakvi su trendovi, posebno kad je u pitanju turistička predsezona. Zahvaljujući dobroj saradnji sa svim učesnicima i partnerima, u poslednjih nekoliko godina napravljena je ponuda koja Kvarner stavlja na mapu celogodišnjih turističkih destinacija.

Najviše je bilo domaćih gostiju, zabeležen je porast od 25% dolazaka više u odnosu na 2019. godinu. Nakon njih, najviše je bilo gostiju iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Nemačke. Najviše noćenja je ostvareno u komercijalnim turističkim kapacitetima, čak 51% svih noćenja ostvareno je u hotelskom smeštaju. Najposećenije destinacije u januaru i februaru su bile Opatija, Rijeka i Mali Lošinj.

Kvarner je oduvek bila regija vrhunske gastronomije i izvrsnih vina, omiljena destinacija ljubitelja gastro doživljaja i upravo je gastronomija jedan od zaštitnih znakova regije Kvarner. Kvarner se danas može pohvaliti sa tri restorana koji su nosioci Mišlenovih zvezdica, a njih pet nosi oznaku JRE. U junu ove godine izdano je i prvo posebno izdanje Gault&Millau vodič za Kvarner u kojem je uključeno osamdesetak objekata sa područja Kvarnera.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -