15 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Najbolja siti brejk destinacija na svetu

U poslednjem izveštaju kompanije za istraživanje tržišta Euromonitor, Evropa pobeđuje kada su u pitanju turizam i turističke destinacije u 2024. godini. U Evropi se nalazi čak 63 od 100 najboljih turističkih destinacija sveta, bar kad su u pitanju gradovi i siti brejk

Euromonitor je objavio izveštaj koji daje listu 100 najboljih gradskih, odnosno siti brejk destinacija. Oni upoređuju turizam, održivost i ekonomsku uspešnost u metropolama širom sveta. Prema njihovom istraživanju Pariz je najbolja gradska destinacija na svetu.

Gradovi su rangirani prema šest ključnih kategorija kako bi se dobila ukupna ocena privlačnosti. Kategorije uključuju ekonomsku i poslovnu uspešnost, turističku uspešnost, turističku infrastrukturu, turističku politiku i privlačnost, zdravlje, bezbednost i održivost.

Bodovi se dodeljuju za turističku potražnju, pristupačnost, korišćenje pametne tehnologije i projekte očuvanja.  Među prvih deset našli su se i Madrid, Amsterdam, Berlin, Rim, Barselona i London. Pored evropskih gradova, među najboljih deset tu su Dubai, Tokio i Njujork.

Koji su gradovi ušli među 20 najboljih?

Evropski gradovi i dalje dominiraju u prvih 20, sa Minhenom 12. mestu, nakon kog dolazi Milano u Italiji. Dablin se nalazi se na 15. mestu, Beč je na 18. mestu, a Lisabon u Portugalu na 20. mestu.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Van granica Evrope, Singapur je zauzeo 11. mesto, Seul je na 14., Osaka na 16., Hong Kong 17. i Los Anđeles na 19. mestu. Više o ostalim pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -