25.4 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Večera u orbiti na ivici svemira

Da je svemirski turizam sve popularniji, potvrđuje i nova akcija koju je pokrenuo čuveni šef Rasmus Munk. Ukoliko imate viška novca, možete priuštiti večeru na oko 30 kilometara visine od Zemlje, praktično u svemiru

Danski šef Rasmus Munk, koji vodi restoran Alchemist u Kopenhagenu, organizovaće večeru na ivici svemira. On je u saradnji sa kompanijom SpaceVIP odlučio da ugosti šest gostiju, koji će svoje mesto za svemirsko fajn dajning iskustvo platiti čak pola miliona dolara.

Sam let do stratosfere trajaće šest sati, u kom će tokom 2025. godine šest putnika večerati po ceni od 495.000 dolara. Letelica po imenu Space Perspective biće zadužena za transport, a u pitanju je kapsula koju podiže balon.

Svaki gost će biti posebno odeven, za to je zadužena modna kuća Ogier, u skladu sa standardima bezbednosti za putovanja ove vrste. Određena jela će biti unapred pripremljena, zbog manjka prostora, a deo u samoj kapsuli neposredno pred serviranje.

Vrhunska francuska gastronomija za 40 evra, saznajte više.

Meni će biti insprisan istraživanjem svemira i istorijom koja stoji iza toga, a biće poslužena i vina iz podruma restorana Alchemist. Sav prihod će biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -