11.5 C
Belgrade
ponedeljak, septembar 16, 2024

Najbolje letnje destinacije Evrope za 2024.

Poznati britanski list je izdvojio nekoliko mediteranskih ostrva za koje smatra da su najbolje letnje destinacije za 2024. godinu. Među najboljih pet se nalazi i jedno ostrvo iz našeg regiona

Britanski Daily Mail je u svojoj reportaži izdvojio najbolje letnje destinacije za ovu godinu, nazivajući ih skrivenim biserima. Svaka od njih se može pohvaliti tirkiznim morem, istorijskim lokalitetima, čarobnim uvalama i vrhunskim gastronomskim delikatesima.

Pet najboljih ostrva u Evropi ostrvo Formentera u Španiji, Porkerol iz Francuske, Elba iz Italije, Folegandros iz Grčke i Hvar iz Hrvatske.

Hvar je najbolja destinacija za putnike koji traže sadržajnost i mogućnost izbora. Tu se nalaze odlični restorani i barovi, noćni život je vrlo aktivan. Za one koji traže mir, tu su odlična priroda i rustikalni seoski pejzaži u unutrašnjosti.

Na Hvaru je moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu zemlje, uživati u poznatoj hvarskoj gastronomiji kao i odsesti u vrhunskom smeštaju. Osim toga, ova destinacija je odlična za posetu tokom cele godine. Hvar ima topla leta i blage zime, i spada u najsunčanija ostrva u Hrvatskoj, sa više od 2.800 sunčanih sati godišnje.

Grad Hvar ima puno sadržaja koje može ponuditi turistima. Iako ga nazivaju ostrvom vina i lavande, Hvar ima izuzetno bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Hvar zaista ima sve, očuvanu prirodu, mirne zalive sa čistim morem, ljubazno lokalno stanovništvo. Sve to svakako preporučuje ostrvo putnicima, i nije čudo što se Hvar ponovo našao među najboljim evropskim destinacijama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -