10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Najgostoljubiviji grad u Sloveniji je Velenje

Turistička zajednica Slovenije je u okviru takmičenja Moja država – lepa i gostoljubiva napravila onlajn anketu. Uz ostale kategorije u kojim su proglašeni pobednici, proglašeni su i najuređeniji i gostoljubivi gradovi u Sloveniji

Na osnovu onlajn ankete, najgostoljubiviji grad u Sloveniji je Velenje. Ovogodišnje takmičenje Moja država – lepa i gostoljubiva (Moja dežela – lepa in gostoljubna) održano je pod motom “Tamo gde je zdravlje”. Takmičenje je za cilj imalo da naglasi da je Slovenija država koja poštuje zdrav način života i poštuje načela održive interakcije s prirodom.

U anketi Turističke zajednice Slovenije  građani su među većim gradovima odabrali Velenje kao najorganizovaniji i gostoljubiviji grad, nakon kog slede Slovenj Gradec i Radlje na Dravi.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Građani su takođe u ovogodišnjem tačmičenju odabrali Izolu kao najbolje turističko mesto a Podčetrtek kao najbolje mesto za zdravstveni turizam. Grad Črna je odabran kao mesto sa najlepše uređenim gradskim jezgrom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -