12.3 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Volendam, idilično mesto koja Holandija brižljivo čuva

Holandija nije samo Amsterdam. Ona zaista ima puno interesantnih sadržaja i prelepih destinacija koje može ponuditi turistima. Postoji veliki broj malih bisera koji se nalaze nedaleko od glavnog grada i možete ih posetiti kako biste upoznali ovu zemlju na neki drugi način, a da budu na već ucrtanim turističkim rutama

U blizini Amsterdama, tačnije u zalivu Ejselmer (IJselmeer), nalazi se Volendam, idilično i tradicionalno mesto koja Holandija brižljivo čuva. U ovom mestu možete saznati sve o tradicionalnom načinu života i upoznati sve običaje. Tamo je Holandija drugačija, sporija i daleko opuštenija nego u većim užurbanim gradovima.

Volendam, idilično mesto koja Holandija brižljivo čuva (3)
Photo: Pixabay/mel_88

Ovde možete probati i tradicionalnu odeću, kao i čuvene klompe, fotografisati se i napraviti uspomene za ceo život. Ovako iskustvo možete očekivati u Foto de Boer-u. Osim toga, kupite i neki suvenir, ulepšaće vam dom, a svaki put kad ga ugledate podsetiće vas na nešto lepo i jedinstveno. Posebno se preporučuje šetnja po vijugavim uličicama, jer su kuće izgrađene bez nekog posebnog plana, stvarajući tako lavirinte koje turisti obožavaju.

Druga strana Volendama, ona ukusnija, svakako će zainteresovati sve gurmane. Lokalna gastronomija vam može obećati dobar ukus i zabavu, pa zato probajte njihove lokalne specijalitete u nekom od restorana. Posebno se ističe čorba od graška, a kako je Volendam ribarsko mesto, haringa se podrazumeva. Takođe obavezno treba probati i sir, njihovu najdragoceniju namirinicu.

Volendam, idilično mesto koja Holandija brižljivo čuva (3)
Photo: Pixabay/Nydon

Sir je ovde jako bitan, pa možete naći sve vrste sireva različitih oblika, boja i ukusa. Postoji dakle i sir kao jestivi suvenir, i to je tradicionalan poklon koji se “nosi” kad idete u goste.

Å, naselje sa najkraćim imenom, saznajte više.

De Dijk i Het Doolhof su stari delovi ovog mesta, i posebno su interesantni turistima. Prošetajte ulicama Volendama i uživajte u uličnoj hrani, veselim meštanima i svim raznim delikatesima koji se nude turistima.

Volendam, idilično mesto koja Holandija brižljivo čuva (3)
Photo: Pixabay/mel_88

Ovaj gradić sa svojim šarenim kućama i gostoprimljivim narodom prihvatiće vas kao svoje najrođenije, obavezno ga treba posetiti jer se od Amsterdama nalazi na manje od pola sata vožnje, pa se može stići i gradskim prevozom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -