6.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Alpbah, najlepši Alpi

Ovo mestašce je najlepši primer alpskog sela, i njegove stare drvene kućice oduvek su privlačile turiste, kako u toplijim periodima godine, tako i u zimskim. Ovde priroda vodi glavnu reč, i sve podređeno njoj i njenim potrebama. Ponekad njena narav ume da bude nezgodna. To se manifestuje u bogatim snežnim zimama zbog čega opet svi turisti rado dolaze u Alpbah

Alpbah je jedno od najlepših tirolskih sela, i ovaj kraj Austrije je zaista pravi turistički biser. Leti je ovo mesto rođeno za planinarenje, a zimi za skijanje i ostale zimske avanuture na snegu. Alpbah je pravo mesto gde mogu da se upoznaju najlepši i najautentičniji Alpi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Selo je zbog svog položaja dugo bilo izolovano i ne toliko posećeno, sve do izgradnje puta 1926. godine. Upravo zbog toga, svi meštani su ostali svoji, zadržali su svoj tradicionalni način gradnje drvenih kuća. Sve su u tipičnom alpskom stilu. Sve imaju kose krovove i balkone koji su u toplijim mesecima bogati cvećem svih mogućih boja. Postoji čak i zakon po kom sve nove građevine moraju biti izgrađene u tradicionalnom stilu kako bi selo sačuvalo svoju autentičnost.

Alpbah je po površini malo selo, i u njemu ne živi puno ljudi, pa je svakodnevna atmosfera u njemu nekako topla i opuštena. Ljudi su srdačni i vole druženje, ali dovoljno pažljivi da svakom turisti pruže malo intimnosti na odmoru.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Selo se nalazi na samo 45 minuta udaljenosti od Insbruka, i omogućava turistima skijanje na svim nivoima, od staza za početnike do oštrijih staza na Vidersbergerhornu za iskusnije skijaše. Za Alpbah kažu da je najlepše mesto Austrije, međutim, kada u okolini mate imate mesta poput Insbruka, Salcburga i Cel am Zea, to je zaista hrabra izjava. Predlažemo da ga posetite i sami odlučite da li je to tačno.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -