11.1 C
Belgrade
utorak, april 16, 2024

Destinacije za osveženje daleko od mora

Postoje neka mesta u okolini koja mogu da nas napune energijom a da se ne nalaze na obali mora, pa nije loše da svoje slobodno vreme provedemo na lepim i mirnim destinacijama koja se nalaze budoko u evropskom kontinentu

Jezero Jasna, Slovenija

Već praktično na krajnjem severu Slovenije, zemlji koja je nama tradicionalno bliska i prilično blizu, nalazi se svež alpski vazduh i priroda o kojoj sanjamo. Kranjska gora je sve ono što bismo očekivali od jedne Švajcarske, malo i praktično savršeno uređeno turističko mesto koje odgovara svima, bilo da ste došli na skijanje ili kupanje, bilo da volite planine i prirodu. Jedan od manje poznatih sadržaja u ovom kraju je i jezero Jasna, bistro planinsko jezero kao idealna alternativa moru u tolim letnjim danima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Aquaworld, Budimpešta

Aquaworld je jedan od najvećih zatvorenih vodenih parkova u Evropi, sadrži 11 ogromnih tobogana i 19 bazena. Ovaj vodeni park je osmišljen za porodice, roditelji mogu da uživaju u saunama i termama, dok će deca uživati u raznovrsnom dečjem programu koji se održava svakog vikenda i tokom školskih raspusta.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Piva, Crna Gora

Reka Piva je jedna od najlepših reka u regionu i nalazi se na severozapadu Crne Gore. Svoje mesto pod crnogorskim suncem Piva je našla u podnožju visoke planinske zone koja se naziva Pivska planina, koja je inače deo planinskog sistema gordog i moćnog Durmitora. Ovaj kraj Crne Gore je poznat kao područje sa izizetnom prirodnom lepotom i nudi beskrajne mogućnosti uživanja u aktivnom odmoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Atersko jezero, Austrija

Atersko jezero je verovatno najdivnije i najplavlje jezero u Austriji, i nalazi se u blizini Salzburga. Okruženo je planinama na kojima postoje brojne staze za šetnju, pa su mogućnosti za odmor zaista velike. Ovde postoje i brojna javna kupališta gde možete pronaći restorane i sportsko-rekreativne sadržaje, pa je ovaj kraj zemlje zaista pravi raj u toplim letnjim danima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 365 Austria (@365austria)

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -