6.5 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Najbolje čuvana tajna u Italiji

Procida je zaista očaravajuća destinacija. Na ovom malenom ostrvu možete pronaći ribarska sela pastelnih boja, plaže sa crnim peskom i lavirint uskih krivudavih ulica

Procida je verovatno najbolje čuvana tajna u Italiji. To je najmanje ostrvo u Napuljskom zalivu, i uprskos svom položaju i činjenici da je samo 40 minuta vožnje udaljena od Napulja, ne prima ni blizu toliko stranih gostiju kao poznatija ostrva Kapri i Iskija.

Na Procidi kao da je vreme stalo. Nizovi raznobojnih kućica, plaže vulkanskog porekla i nekoliko finih restorana, odličan su izbor za odmor od užurbanog i temperamentnog Napulja. Nedaleko od Napulja nalaze se i poznatije destinacije, kao što su Amalfi, Sorento ili Positano. Arhitektura i istorija privlače putnike iz raznih delova sveta.

Na ostrvu živi nešto više od 10.000 stanovnika i tu još uvek nisu vidljivi znakovi masovnog turizma. Međutim, to bi moglo uskoro da se promeni, Procida je ponela titulu italijanske prestonice kulture u 2022. godinu. Procida je tada službeno postavljena na turističku mapu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Procida je malo ostrvo, tako da lagano možete prepešačiti od jedne do druge obale za oko 15 do 20 minuta. Između šetnje i zadivljujućeg pogleda na more i samu Procidu, postoji bezbroj razloga za šetnju dok istražujete ovaj jedinstveni i živopisni krajolik.

Ostrvo je idealna destinacija za sporija i umerenija putovanja. Sporo putovanje znači da ne morate brinuti o vremenu trajekta ili da se strogo pridržavate rasporeda. U Procidi imate vremena za upijanje pravog lokalnog ugođaja bez pritiska razgledanja velikih turističkih mesta, jer ih i nema.

Manje destinacije poput Procide su zapravo savršene za lagano putovanje i dobra praksa za učenje osnovnih načela laganog putovanja. Duže zadržavanje, povezivanje sa lokalnim stanovništvom i mestom, kao i ulaženje u samo srce života na malom ostrvu u Italiji su zapravo i suština pravog odmora.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

La dolce far niente je zapravo suština sporog putovanja Italijom. U prevodu to znači zadovoljstvo kada ne radite baš ništa, a kako drugačije jedan odmor treba i da izgleda…

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -