32.8 C
Belgrade
utorak, jul 8, 2025
Naslovna Blog Stranica 173

Alchemist – transfuzija i ugostiteljstvo

0
Najskuplji i najjeftiniji restorani u Evropi
Photo: Pexels/Andrea Piacquadio

Šef ovog čuvenog restorana navodi da je njegova misija menjanje sveta preko gastronomije, što donekle i opravdava taj radikalni pristup ugostiteljstvu. Međutim, koliko god da taj pristup bude nekonvencionalan, u nekim trenucima pomalo i jeziv, uvek se traži “karta više”

Restoran Alchemist u Kopenhagenu ima jednu pomalo bizarnu ideju. Oni podstiču svoje goste da daju krv, nudeći im nesvakidašnje fajn dajning iskustvo. Transfuzija i ugostiteljstvo su izgleda kompatibilni, i idu zajedno.

Ovaj trenutno najkreativniji restoran na svetu želi da pokrene svoje goste da razmišljaju o planeti, životinjama, biljkama i ljudima. Šef Munk preko filozofsko-gurmaskog “pripovedanja” podstiče goste da budu empatični, osvešteni i proaktivniji. Upravo zbog toga je i osmišljeno posebno gastronomsko iskustvo, putovanje koje traje od tri do pet sati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΛLCHEMIST (@restaurantalchemist)

Iskustvo se sastoji iz nekoliko faza. Prva se odigrava odmah nakon ulaska, restoran se nalazi u skladištu koje je Dansko kraljevsko pozorište sagradilo kao magacin za svoje kulise i rekvizite. Gosti ulaze u grupama i tokom večere prolaze kroz pet različitih prostora restorana. Svaka prostorija nudi jedinstveno čulno iskustvo, uključujući i vizualizacije koje se prikazuju na plafonu dok gosti jedu.

Montadito, svi ukusi Španije na komadu hleba, saznajte više.

U luksuznom salonu, gde se poslužuju prvi zalogaji, pogled vodi ka mešavini kuhinje i laboratorije. Nakon toga, gurmanska avantura se nastavlja u kupolastom prostoru gde na plafonu možete videti “ples” plastičnih kesa koje se kreću kao meduze u okeanu. Ovde se degustira začinsko bilje,  neverovatna grudva snega koja ima ukus paradajza, sirov morski jež pomešan sa nežnom guščijom džigericom. Za piće se služi bioluminiscentni ekstrakt iz meduza.

Transfuzija i ugostiteljstvo

Ovakvo holističko iskustvo košta 620 evra po osobi, a na rezervacije se čeka najmanje tri meseca. Šef Rasmus Munk želi da promeni način na koji razmišljamo o hrani. Radi se o menjanju sveta kroz gastronomiju, Munk želi da koristi gastronomiju kao platformu. U njegovom meniju ima zaista puno neuobičajenih specijaliteta, kao i eksponata u restoranu koji pričaju svoje priče.

Na meniju Alchemist restorana jedan takav specijalitet je Glad. U pitanju su tanka srebrna rebarca obložena su zečjim mesom. Služi se i sladoled u obliku kapi krvi s QR kodom koji podseća na moralnu obavezu davanja krvi. Pored toga, tu je i pileća noga zaglavljena u kavezu, koja gostima pokazuje brutalnost prema životinjama. Tokom večere sa na plafonu se prikazuje video sa zvučnim efektima zveckanja metalnih kaveza.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Najveća pica na svetu

0
Pica
Photo: iStock

Pizza Hut i američki jutjuber Eric “Airrack” Decker su udruženim snagama napravili najveću picu na svetu. Kad kažemo najveću, mislimo najveću, jer ova pica zauzima površinu od čak trinaest ari

Najveća pica na svetu je napravljena u Sjedinjenim Državama. Američki lanac restorana i poznati jutjuber su u zajedničkom projektu napravili najpoznatije jelo na svetu za Ginisovu knjigu rekorda.

Za ovaj projekat im je prvo bio neophodan prostor, odlučili su se za Kongresni centar u Los Anđelesu. Upravo tu su 18. januara predstavili picu koja zauzima prostor od 1.299,71 metara kvadratnih.

Da bi izvršili ovaj zadatak, radnici Pizza Huta su prvo stavljali slojeve testa. Nakon toga su nanosili paradajz sos, a zatim dodavali ostale sastojke. Kada je sve bilo postavljeno, pečeno je u komadima, navodi se u saopštenju lanca restorana, jer ne postoji toliko velika peć.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Za pravljenje pice je potrošeno ukupno 6.193 kilograma testa, 2.243 kilograma pica sosa, 3.991 kilograma sira i oko 630.496 komada kobasice. Pizza Hut je odlučio da napravi najveću picu na svetu kako bi proslavio ponovno lansiranje svog Big New Yorker-a, stavke na meniju koji je lanac restorana nudio 1990-ih.

Svih 68.000 parčeta najveće pice na svetu, koliko ih je isečeno, je donirano javnim kuhinjama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Na Kopaoniku se otvara prvi Swissôtel u Srbiji

0
Na Kopaoniku se otvara prvi Swissôtel u Srbiji (2)
Photo: Accor hotel group

Accor, vodeća svetska hotelska grupacija, širi svoj portfolio u jugoistočnoj Evropi potpisivanjem ugovora za novi hotel u Srbiji. Swissôtel Kopaonik, premijum hotel od četiri zvezdice, koji će svoja vrata za prve posetioce otvoriti u zimu 2024, gostima će ponuditi 175 soba i apartmana. Biće to prvi Swissôtel u Srbiji

Novi objekat će se nalaziti u samom centru Kopaonika, a na pešačkoj udaljenosti od žičara i ski staza. Pored smeštaja, Swissôtel Kopaonik će gostima nuditi i restorane, cigar bar, spa i wellnes zonu, konferencijski prostor i skijašnicu.

Na Kopaoniku se otvara prvi Swissôtel u Srbiji (2)
Photo: Accor hotel group

Prvi Swissôtel  u Srbiji  Accor grupacija otvara u partnerstvu sa  KOP2020 doo, kompanijom za razvoj hotelskih ulaganja u Kopaonik.

– Srbija je jedan od skrivenih dragulja jugoistočne Evrope. Uz neverovatnu prirodu i kulturu, pravo je blago, koje će otkriti putnici iz regije i cele Evrope. U isto vreme, Kopaonik je omiljena destinacija za srpske ljubitelje skijanja koji traže vrhunsku uslugu. Oduševljeni smo što možemo dovesti naš brend, Swissôtel, na ovo spektakularno odredište pružajući gostima zaista prvoklasno iskustvo zahvaljujući lokaciji hotela, luksuznom dizajnu i njegovoj posvećenosti prirodnom okruženju. Uverena sam da će prirodan krajolik koji oduzima dah, u kombinaciji sa savremenom vitalnošću Swissôtel-a, doneti novi kvalitet putnicima koji posećuju Kopaonik – izjavila je Dilek Sezer, direktorka razvoja Accor-a za južnu i istočnu Evropu.

– Odabir Accor-a kao našeg partnera zasniva se na kompleksnoj ponudi međunarodno priznatih brendova i najvišim standardima poslovanja. Saradnja sa svetskim liderom u hotelijerstvu daje nam neverovatne mogućnosti za razvoj premijum hotelskih usluga u Srbiji. Pružajući gostima vrhunski standard, čvrsto verujemo da će se mnogi novi putnici odlučiti da otkriju neverovatnu prirodu i kulturu Srbije – dodaje Momčilo Đuričić iz KOP2020 DOO.

Na Kopaoniku se otvara prvi Swissôtel u Srbiji (2)
Photo: Accor hotel group

Kopaonik je najveće skijalište u Srbiji i ujedno važi za jedno od najboljih u jugoistočnoj Evropi. Takođe, to je prepoznata MICE destinacija i jedna je od najbrže rastućih planinskih destinacija za zimski i letnji odmor u regiji sa 200 sunčanih i 159 dana pod snegom. Nova investicija učvrstiće Kopaonik na mapi zimskih sportova Evrope, a otvaranje hotela planirano je za zimsku sezonu 2024/2025. godine.

Swissôtel Hotels & Resorts inspirisan alpskom energijom i švajcarskim gostoprimstvom, ističe se pametnim dizajnom, kvalitetom izrade i  održivim poslovanjem.  Swissôtel raspolaže sa više od 4.500 hotela, odmarališta i rezidencija i oko 10.000 najboljih privatnih smeštaja širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

TripAdvisor: Najbolje destinacije za 2023.

0
Dubrovnik-hrvatska
Photo: iStock

Tripadvisor je najveća svetska onlajn platforma za putovanja. Osnovni cilj ovog servisa je da pomogne putnicima kako da organizuju svoja putovanja, od rezervacije do samog odlaska na put. Osim toga, Tripadvisor pomaže velikom broju ljudi kako da postanu bolji putnici i kako da budu odgovorni turisti

Poznata platforma TripAdvisor je objavila koje su najbolje destinacije za 2023. godinu, uzimajući u obzir recenzije miliona putnika u prošloj godini. Među najboljim destinacijama nalazi se i jedan grad iz Hrvatske. U pitanju je Dubrovnik.

Prvo mesto najboljih svetskih destinacija je već drugu godinu zaredom zauzeo Dubai. Dubai je prepoznat kao najpopularnija destinacija u izboru “Travellers Choice Best of the Best Destination Awards”, dok je Kuba bila na vrhu popisa „trending“ destinacija koje su preporučili recenzenti.

Među najboljih deset destinacija se nalaze još i Bali, London, Rim, Pariz, Kankun, Krit, Marakeš, Dominikanska Republika i Istanbul. Od najboljih evropskih destinacija TripAdvisor izdvaja London, Rim, Pariz, Krit, Istanbul, Barselonu, Madrid, Firencu, Lisabon i Edinburg.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

TripAdvisor za Dubrovnik kaže da je pristupačan i ne previše skup za siti brejk za većinu evropskih putnika. Posebno izdvaja Stari grad, staro gradsko jezgro za koje turisti kažu da je neverovatno autentično i fotogenično.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Prvi restoran sa robotima u Hrvatskoj

0
Ugostiteljstvo u Španiji Digitalni barmen robot barista
Photo: iStock

Iako ugostitelji imaju vrlo težak period iza sebe, njima sigurno ne manjka ni ideja ni energije za novi početak. Takav slučaj je zabeležen i u Hrvatskoj, gde je otvoren jedan sasvim poseban ugostiteljski objekat

U Hrvatskoj je otvoren prvi restoran sa robotima. BOTS&POTS je njegovo ime, i u pitanju je prvi restoran na svetu u kom robot-kuvar GammaChef priprema sva jela koristeći digitalni recept koji su smislili poznati šefovi. Ceo restoran će moći da se kontroliše i prati putem mobilne aplikacije, a postupak naručivanja hrane je potpuno isti kao i kod klasičnih restorana sa self-ordering pultom.

Bots & Pots se nalazi u Zagrebu, i za sada ima pet velikih robota koji spremaju jela gostima. Hrana se naruči, roboti automatski dobiju narudžbinu i zadatak za spremanje. Postoji osoba koja je zadužena da ih održava, ona pakuje sveže namirnice u robote, koje on kasnije priprema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bots&Pots (@botsandpotsrestaurant)

Sistem restorana je u potpunosti bti digitalizovan, od same nabavke namirnica pa do narudžbina gostiju. Kada je koje jelo gotovo, šta od namirnica nedostaje u restoranu biće odmah javljeno nabavci.

Gammachef robot-kuvar je sposoban da pripremi bilo koje jelo koristeći digitalni recept. Njegovi specijaliteti su konzistentna jela jednakog ukusa i kvaliteta svaki put kada priprema hranu.

Ella, omiljeni robot barista, saznajte više.

Roboti-kuvari neće ugroziti struku, oni će pripremati hranu koju će konobar poslužiti, i dodati onaj nezaobilazni “ljudski faktor” celom iskustvu. Ovaj restoran takođe priprema i hranu za poneti, tako da robot-kuvar može pripremiti i nedeljni ručak ako domaćica ne stigne.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Najbolje art nouveau destinacije Evrope

0
Najbolje art nouveau destinacije Evrope Subotica
Photo: iStock

Art Nouveau stil je inspirisan prirodom, cvećem, životinjama, u potpunoj suprotnosti sa masovnom industrijalizacijom 19. veka. Art nouveau ili Secesija, kako je još poznat, je poslednji umetnički univerzalni pravac koji je uspeo da unese lični umetnički pečat u gotovo sve oblasti modernog života

Secesija je pravac koji se odrazio pre svega u visokoj umetnosti arhitekture, slikarstva i skulpturama, ali je ostavio jasan trag i u dekorativnoj i primenjenoj umetnosti. Upravo zbog toga, gradovi koji su se razvijali i nastajali tada širom Evrope su bili građeni u ovom stilu. Koje su to najbolje art nouveau destinacije Evrope?

Art Nouveau stil je pun kolorita, on je kreativan i odvažan. Art Nouveau je totalan, vidi se na zgradama, ali i enterijeru i uređenju kuća. Internet stranica europeanbestdestinations.com je zbog toga pokušala da izdvoji najlepšu art nouveau arhitektonsku baštinu Starog kontinenta. Od deset najlepših na listi nalaze se dva grada nama dobro poznata. U pitanju su Subotica iz Srbije i Ljubljana iz Slovenije.

Subotica

Dolaskom železnice 1869. godine Subotica postaje bogat kosmopolitski grad. Priliv novca je bio kombinovan s prilivom ljudi iz različitih sredina i kultura. Jednostavne kuće u centru grada pretvorene su u luksuzne stambene kuće koje su služile za “pokazivanje”.

U Subotici ne treba nikako propustiti Subotičku sinagogu, Gradsku kuću, Palatu  Rajhl, kao i ostale građevine koje su svedoci razvoja secesije u ovom šarmantnom gradu. Reč je o čistom „mađarskom secesijskom“ stilu sa primesama nemačkog jugendstila, ali i francuske i belgijske secesije koje ovaj multikulturalni i kosmopolitski grad čine jednom od najboljih secesijskih destinacija u Evropi.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Ljubljana

Art nouveau stil u Ljubljani bio je pod snažnim uticajem secesije iz Austrije, iako se početkom 20. veka razvio stil specifičan za Sloveniju. Jedno od remek-dela secesije je Hauptmannova kuća na Prešernovom trgu, jedna od retkih građevina koje su preživele zemljotres iz 1895. godine. Pravi amblem grada, jedna od najlepših secesijskih građevina u Ljubljani nedvosmisleno je Zmajev most izgrađen 1901. godine.

Najlepše art nouveau destinacije sa originalnom secesijskom arhitektonskom baštinom su:

    1. Oradea, Rumunija
    2. Budimpešta, Mađarska
    3. Barselona, Španija
    4. Aveiro, Portugal
    5. Darmštat, Nemačka
    6. Subotica, Srbija
    7. Riga, Litvanija
    8. Terasa, Španija
    9. Ljubljana, Slovenija
    10. Beč, Austrija

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Friuli, manje poznata Italija

0
Friuli, manje poznata Italija dolomiti
Photo: Pixabay/alexvi82

Planine ovog regiona, kanjoni, plaže i lagune čine ga jednim od najlepših i najdramatičnijih pejzaža u Italiji. Međutim, malo ko zna za to, uključujući i same Italijane. Friuli je zaista jedna od najbolje čuvanih tajni ne samo Italije, već i Evrope, i pravo pitanje je do kad će to biti tako

Region Friuli Venezia Giulia u Italiji se proteže od snegom prekrivenih alpskih krajeva Dolomita do osunčanih voda severnog Jadrana. Tu gotovo da nikad nema gužvi, turisti skoro da i ne znaju da postoji. Zašto je Friuli regija do danas ostala manje poznata Italija kod turista?

Možda zato što je regija na severoistoku zemlje ušuškana između granica sa Slovenijom i Austrijom. Možda možda zbog istorije, taj deo zemlje je oduvek bio na meti raznih osvajača. A možda zbog mnogih jezika kojima govori lokalno stanovništvo, zbog čega se čini da i ne pripada Italiji. Međutim, meštani kažu da je to velika greška.

Za razliku od drugih italijanskih regiona, on se ne reklamira i ne promoviše, i još uvek je daleko od masovnog turizma. Kako meštani vole da kažu, njihova realnost je malih dimenzija, niša koju putnici treba da otkrivaju malo po malo. On je sačinjen od konstelacije predivnih malih gradova i različitih tradicija.

Gordi Dolomiti

Jedna od najvećih prednosti regije je pejzaž. U regionu ima čak 13 prirodnih rezervata i parkova prirode. Tu se uživa u prirodi, vožnji biciklom, u planinarenju ili kajakingu duž planinskih izvora i kamenih tunela. Aktivnosti na otvorenom odvijaju se tokom cele godine. Toplije vreme donosi letenje zmajem, jedrenje i penjanje po stenama. Zimi nudi skijanje i sanjkanje u zgodnim odmaralištima kao što su Tarvisio, Tolmezzo i Piancavallo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tine torfs ☻ (@tinetorfs)

Zelene doline Friuli regiona okružene su alpskim vrhovima sa kojih se pruža pogled sve do obale. Na prostranim kraškim platoima u podnožju brda nižu se lavirinti pećina, klisura i kanjona sa slapovima i brzim rekama. Tu je i očaravajuća Grotta Gigante ili Divovska pećina, jedna od najvećih pećina sveta koja je otvorena za turiste.

Friuli region je takođe pogodan i za sunčanje. Ostrvski grad Grado u laguni, koji liči na minijaturnu Veneciju, nudi dosta izbora u letnjem periodu godine, a tu je i Lignano Sabbiadoro, dugo poluostrvo sa zlatnim plažama. Ipak, glavni grad i najveći u regionu Trst je i najposećeniji.

Trst je destinacija za sebe. Među turistima je poznat i kao italijanski mali Beč jer se njegovo austrougarsko nasleđe odražava u veličanstvenoj arhitekturi i dekadentnom nasleđu sa kraja prošlog veka.

Region je takođe poznat i po odličnim vinima i vinskoj kulturi, i jako ukusnoj hrani. Italijani kuhinju ovog kraja nazivaju mare e monti (more i planine), jer kombinuje najbolje od svega. Gastronimija je podjednako spektakularna kao i krajolik.

Budući da se nalazi u našoj blizini, zaista je prava šteta ne posetiti ovaj deo Italije. Sadržaja ima jako puno, za sva godišnja doba i za sve uzraste, i ništa posebno ne treba izdvajati. Neka vas put nanese tamo, pa u skladu sa prirodom i ljubaznim meštanima odlučite šta želite da iskusite i vidite. Jedno je sigurno, uživanje je zagarantovano.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

World od Zero, bezalkoholna vina na ProWein sajmu

0

.Svake godine ProWein postavlja globalne standarde za kvalitet i inovacije u industriji vina i alkoholnih pića. To je najvažniji evropski sajam, i ove godine će biti održan od 19. do 21. marta u Dizeldorfu. Najveća novina ovogodišnje vinske smotre je ocenjivanje bezalkoholnih vina i vina sa malim procentom alkohola

Na ovogodišnejm ProWein sajmu biće predstavljena posebna celina, World od Zero. Po prvi put do sada će biti ocenjivana vina bez alkohola i sa niskim sadržajem alkohola. To je danas posebno važno, imajući u vidi rastući trend i popularnost takvih proizvoda.

Ove godine se očekuje više od 60.000 profesionalnih posetilaca. ProWein Dusseldorf ima pet izdanja sa tri kontinenta, okupljajući vodeće stručnjake i proizvođače vina i alkoholnih proizvoda iz gotovo celog sveta.

Preko 6.500 kvalifikovanih izlagača iz sveta vina i jakih alkoholnih pića pokazaće svoje najbolje proizvode, a sorte iz 300 regija iz 60 zemalja sveta biće dostupne za degustaciju. Impresivan izložbeni spektar biće spojen sa profesionalnim B2B konceptom koji pokrivati sve kategorije na izložbi uključujući vina, penušava vina, alkoholna pića, mineralnu vodu i još mnogo toga.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Sve popularniji trend vina bez alkohola i vina sa niskim sadržajem dobiće priliku da se prvi put predstavi publici, posebno mlađoj populaciji. Ključna publika ovakvih proizvoda je populacija od 26 do 37 godina. Njih karakteriše pre svega briga o zdravlju, odatle i želja za takvim proizvodima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Pariz najmoćnija gradska destinacija na svetu

0
Najbolja destinacija za odmor na svetu Pariz
Photo: iStock

Novo istraživanje Svetskog saveta za putovanja i turizam (WTTC) otkriva da je glavni grad Francuske najmoćnija gradska destinacija na svetu, ali predviđa da će ga Peking prestići do 2032. godine

Poslednji izveštaj WTTC-a je imao za cilj da analizira ključne pokazatelje kao što su doprinos putovanja i turizma BDP-u, zaposlenost i potrošnju putnika globalno. Dobijeni rezultati su nedvosmisleno pokazali da je Pariz najmoćnija gradska destinacija na svetu, navodi TravelDailyNews.

Pandemija je imala razoran uticaj na putovanja i turizam, posebno na velike gradove širom sveta jer su zemlje zatvorile svoje granice. Kako su se granice ponovno otvarale, mnogi turisti su zamenili posete velikim gradovima manje naseljenim destinacijama, kao što su obalna i ruralna mesta. Međutim, najnovije istraživanje WTTC-a pokazuje da se siti brejk vraća i postaje sve popularniji.

Pariz je najmoćnija gradska destinacija na svetu, sa sektorom putovanja i turizma vrednim gotovo 36 milijardi dolara u 2022. godini, u smislu direktnog doprinosa BDP-u gradu. Iako u njemu turisti nisu najviše novca potrošili, ukupna vrednost turizma ga postavlja na prvo mesto. Tokom sledećih 10 godina, WTTC predviđa da će pasti na treće mesto, iako će njegov doprinos porasti na više od 49 milijardi dolara.

Peking je trenutno druga najveća gradska destinacija na svetu sa sektorom putovanja i turizma vrednim gotovo 33 milijarde dolara. Međutim, WTTC predviđa da će prestići Pariz u narednoj deceniji. Njegov godišnji doprinos će porasti na neverovatnih 77 milijardi dolara. Interesantno je navesti da Peking nije među prvih deset mesta kada je u pitanju potrošnja turista.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Kineski nacionalni sektor putovanja i turizma doživeo je fenomenalan rast tokom poslednje decenije, jer je zemlja ulagala u nove hotele, saobraćajnu infrastrukturu i nova turistička odredišta.

Gradovi sa najvećom potrošnjom međunarodnih putnika u 2022. bili su:

1. Dubai – 29,42 milijardi dolara

2. Doha – 16,79 milijardi dolara

3. London – 16,07 milijardi dolara

4. Makao – 15,58 milijardi dolara

5. Amsterdam – 13,59 milijardi dolara

6. Istanbul – 13,13 milijardi dolara

7. Barselona – 12,73 milijardi dolara

8. Njujork – 12,45 milijardi dolara

9. Singapur – 10,97 milijardi dolara

10. Pariz – 9,76 milijardi dolara

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Stupido Hotel, hotel koji je sve samo ne glup

0
Hotelska soba koja iritira goste
Photo: Pexels

Hotel iz Riminija u Italiji je otišao korak dalje u hotelijerstvu. Njegov koncept je nešto potpuno drugačije od svega do sad, on nudi jedinstveno iskustvo boravka, odnosno nudi jedinstveno rijaliti šou iskustvo 

Stupido hotel, ili Glupi hotel u prevodu, naplaćuje noćenje u hotelu samo jedan evro, i ta ponuda važi za dve osobe uz određeni uslov. Uslov na koji morate da pristanete je jednostavan i pomalo bizaran. Vaš boravak u hotelu plaćate samo jedan evro ukoliko pristanete da vas kamere snimaju sve vreme vašeg boravka. To znači 24 sata dnevno.

Sve što se bude dešavalo u sobi za vreme vašeg boravka biće na internetu. Postoji direktan striming na društvenim mrežama gde zainteresovani mogu da vas prate. Dakle, celokupan vaš boravak moći će da prati i komenteriše više miliona ljudi.

Hotel je dizajniran za modernog putnika, svi prostori su prilično neuobičajeni, sa blagim osvetljenjem, kako bi pružili atmosferu drugačiju od uobičajene. Hotel nije predviđen za maloletnike, a svi ljubimci su dobrodošli.

Ono što ga izdvaja od ostalih, sem snimanja, je fleksibilan životni koncept koji zadovoljava sve potrebe putnika. Nema više rigidnih protokola i zastarelih usluga, a svi ulasci, izlasci, prijava ili odjava su potpuno atuomatizovani.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Sva dešavanja u hotelu biće dostupna svakog dana preko mreže Tvič, na kanalu Jutjub i na Fejsbuku. Ukoliko želite da prenoćite bez snimanja, kao svi „normalni“ gosti, platićete po osobi od 60 do 150 evra, u zavisnosti od usluge.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Poslednje objave

Rab Hrvatska

Hrvatski Karibi na Kvarneru

0
Na severu sunčanog ostrva Rab, skrivena među borovima i zlatnim peskom, prostire se Rajska plaža u mestu Lopar – jedno od najlepših prirodnih kupališta...